pondělí 29. července 2013

Víkend kolmo

Víkend na kolech okolo Valensole v Provece byl: barevnej, zajímavej a taky docela dobrodružnej a náročnej.
Slunce sice pálilo o 106, ale pořád foukal vítr a tak se to dalo snést. Levandule už byla na polovině polí sklizená a tak to nebylo s tou fialovou tak intenzivní, jak bych si představovala, ale přesto jsme si levanduli užili a dosytosti se jí načuchali - ten teplej vítr nás její vůní nasycoval neustále.
První den jsme projeli planinu okolo Valensole - takovýho pomyslenýho epicentra levandule a druhej den jsme jeli víc do kopcovitý oblasti pod jezerem Sv.Kříže. Tam to bylo náročný, pořád do kopce, s kopce, ve vedru a pařáku..
Celej program víkendu se ale musel podřídit tomu, že jsme v sobotu k večeru v kempu zjistili, že nám nestartuje auto. Nejdřív jsme se ve vesnici sháněli po opraváři ale naštěstí v sobotu ráno se podařilo nastartovat přes kabely z baterky z auta pána z vedlejšího stanu. Všechno dobře dopadlo, domů jsme dojeli bez problémů, ale v sobotu večer jsme měli pěkně nahráno při představě všech možných scénářů jako odtah domů (cca 200km po dálnici), řešení objednávání náhradního dílu, kolik to celý bude stát atd atd... Poučení pro příště - mít v záloze všechny možný potřebný telefonní čísla na assistenci, nabitej mobil, nabíječku na mobil i když se jeden jen na 2 dni atd atd. Konec dobrej, všechno dobrý, vzpomínky a fotky pěkný, další skvělej víkend za námi!



Už po sklizni...

Lac de St.Croix

1 komentář:

  1. Google, google, ty to s tou bezpečností trochu přeháníš. Takovej krásnej komentář a skoro bych so ho nedočkala kvůli všem tvým zabezpěčením proti neregistrovaným komentářům...
    _____________________________________
    Ahoj Blanko, čtu všechny Tvoje články na tomto blogu. Jsou krásně uvolněné, prohřáté středomořským sluncem, provoněné všemi druhy provensálských levandulí, janovcem metlatým a dalšími blahodárnými rostlinami. Myslím, že čtení těchto fejetonů by udělalo dobře na duši těm, kteří si potřebují přečíst něco krátkého, pozitivně naladěného, nekonfliktního, s nadhledem a ironií. Teším se na další, ať Tě múzy líbají. Pa, táta

    OdpovědětVymazat