sobota 15. června 2013

Pobřežním chodníčkem na Cap Taillat

Pokud se někdy dostanete do blízkosti tohoto kouta jižní Francie, doporučiji věnovat jedno slunečné odpoledne procházce při břehu moře na poloostrov Cap Taillat. My jsme tuhle cestu šli v květnu a měli jsme pocit, že jdeme něčí vypiplanou květinovou zahrádkou a ne volnou přírodou. Všude kvetlo spousta vlčích máků a další květiny, barevné koberce kam oči dohlédli.

Autem je potřeba překonat kopcovitý poloostrov pod St.Tropez, případně projet vesničkou Ramatuelle a sjet až k parkovišti u moře na druhé straně poloostrova, vedou na něj po cestě šipky na 'L'Escalet'. My jsme parkovali na dohled u moře, podél silnice, takže zadarmo. Na hlavním parkovišti by možná něco vybírali, ale možná taky ne (i když tady u St.Tropez se platí za kde co).


Zobrazit místo Výchozí bod pro Cap Taillat na větší mapě

Pak se sejde přímo na pláž 'L'Escalet' a odtud po pobřežním chodníčku doprava, až na Cap Taillat, což je celkem miniaturní poloostrov spojený s pevninou pouze úzkou pláží. Pobřežní chodníčky jsou vlastně 2 nad sebou, jeden blíž při vodě a druhý víc ve stráni, můžete jít tam po jednom a zpátky po druhém. Jinak po cestě se nabízí nádherné výhledy jak na mini-zátoky pod vámi, tak na kopce okolo a taky Cap Taillat, který se postupně víc a víc přibližuje. Rozhodně doporučuji vyčlenit si na tuhle krásnou cestu několik hodin, protože určitě neodoláte možnosti koupání na plážičkách s bílým pískem a v azurových zátokách. Na spodní chodník je potřeba lepší boty, jinak stačí trekové sandály. Délku trasy dohromady tam i zpět odhaduji na několik kilometrů, ale je to přijemná nenáročná procházka vhodná i pro děti a méně sportovní jedince. Minimálně počítejte s hodinou a půl, pokud budete chvátat.



Začátek chodníku u pláže Escalet - na obr. vzadu vlevo

 

Horní chodník

 
Spousta míst na koupání a pohled na spodní chodník

  

Cap Taillat

 


Žádné komentáře:

Okomentovat